چگونه شخصیت کاریزماتیک داشته باشیم؟
در این مقاله میخوانیم:
کاریزما چیست؟
کاریزما اکتسابی است یا انتصابی؟
شاخصه های رفتاری افراد کاریزماتیک چیست؟
اهمیت کاریزماتیک بودن. چرا باید کاریزماتیک باشیم؟
سخن پایانی
اغلب ما واژه کاریزماتیک را به وفور شنیده ایم. و با شنیدنش به یاد افرادی با ویژگی ها ی خاص می افتیم در این مقاله قصد داریم ویژگی این افراد را باهم بیشتر بررسی کنیم و متوجه شویم که این ویژگی انتصابی است یا اکتسابی؟
کاریزما چیست؟
اغلب ما انسان ها با شنیدن واژه کاریزماتیک به یاد فردی می افتیم که ظاهری بسیار جذاب دارند و میتواند با خوب سخن گفتن دیگران را به راحتی در انجام تمام خواسته هایشان متقاعد کنند.
کاریزما مجموعه ای از صفات ویژگی هایی است که با مجموع این ویژگی ها فرد میتواند بشدت در دیگران نفوذکند، جذاب و اثر بخش باشد.
کاریزما اکتسابی است یا انتصابی؟
اغلب ما به اشتباه زمانی که یک فرد موثر و جذاب را میبینیم تصورمان بر این می باشد که این فرد ذاتا و مادر زادی میتواند خوب سخن بگویید و این شخصیت جذاب را داشته باشد.
با این حال باید بدانیم که برخلاف عقیده یونانیان باستان کاریزما صرفا بهره الهی نیست و با تکرار و تمرین و یادگیری یک سری مهارت های خاص می توان آن را بدست آورد.
شاخصه های رفتاری افراد کاریزماتیک چیست؟
1-تیز حس بودن
به این معنی که بسیار حواس جمع هستند و به جزئیات اطرافشان توجه می کنند و در بهترین زمان ممکن بهترین بازخورد ها را به اطرافیانشان می دهند.
2- انعطاف پذیری بالایی دارند
این گونه افراد بلافاصله در موقعیت های خاص راکشن نشان نمیدهند و در موقعیت های خاص به جای غر زدن، سعی میکنند خود را با شرایط پیش آمده تطبیق دهند و بدنبال خلق فرصت های جدید هستند.
3-بدنبال کسب مهارت های جدید هستند
امروزه ما در دنیای ووکا زندگی میکنیم. و اگر در زمینه های مختلف مهارت و اطلاعات نداشته باشیم عملا نمیتوانیم درباره آن هاصحبت کنیم. این افراد همراه بدنبال کسب مهارت های ضروری ازجمله مهارت در ارتباطات هستند و در حال رشد و توسعه شخصیت خودشان هستند.
4-مهارت گوش دادن موثر
برخلاف آن که اکثر ما فکر میکنیم این مهارت را به خوبی داریم 98 در صد مردم نمیدانند چگونه گوش بدهند. افراد کاریزماتیک گوش دادن موثر را به خوبی اجرا میکنند و با استفاده از آن در مهارت های ارتباطی خود و روابطشان هم موفق تر هستند.
5- قدرت تحسین و انتقاد
این افراد به جهت این که همواره بدنبال توسعه فردی خود هستند و یکی از دغدغه های مهم زندگیشان اثر بخش بودن بر روی سایر انسانها می باشد به راحتی میتوانند از موفقیت دیگران تعریف کنند و خوشحال شوند.
6- خوب صحبت میکنند و سوال های خوبی میپرسند
این افراد همراه بر روی مهارت های ارتباطی خودشان از جمله مهارت مدیریت تعارضات که یکی از مهارت های بشدت مهم در حفظ و نگهداری روابط در طولانی مدت است و لازمه داشتن هر نوع ارتباط سالمی است تخصص دارند.
7-اعتماد به نفس بالایی دارند.
داشتن اعتماد به نفس مستلزم داشتن خود باوری و داشتن مهارت است. این افراد اصولا در مهارتی که در مسیر رسالت شخصیشان ا ست به شدت مهارت کسب کرده اند و همواره در حال یادگیری و عمل هستند.
8- مدیریت زمان
این افراد اهمیت زمان رادرک کرده ا ند و از ثانیه ثانیه های زمانشان بیشترین استفاده را میبرند و اصولا مدیریت زمان خوبی دارند.
9- داشتن مربی و مشاور
این افراد بدون شک دارای کوچ شخصی هستند تا نقاط قوت و ضعف خودشان را پیدا کنند و بهبود ببخشند و به دنبال کسب فیدبک های سازنده هستند چون خودشان نمیخواهند همه چیز را تجربه کنند.
در صورت درخواست جلسه کوچینگ فردی پیام دهید.
چرا باید کاریزماتیک باشیم؟
کاریزماتیک بودن از جهت توانایی تاثیر گذاری بر دیگران حائز اهمیت است. در واقع اگر کسی بتواند خاصیت های کاریزماتیک را در خود پررنگ کند حتی اگر مشهور هم نشود میتواند حداقل بر روی نزدیکانش تاثیر بگذارد. بعنوان مثال شما در هر شغلی که باشید میتوانید با کاریزماتیک بودن خاص تر باشید و متمایز تر و افراد بیشتری به شما اهمیت خواهند داد.
سخن پایانی
کاریزماتیک بودن از مواردی است که در دنیای امروز نیاز است انسان های هدفمند آن را کسب کنند و میتواند زندگی شما را دگرگون کند، آن را به سمت رشد، توسعه و بهبود هدایت کند. کاریزماتیک بودن زمینه موفقیت شما را فراهم میکند و دانستن مهارت آن شما را در همه جنبه های زندگی یاری میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید