روابط پایدار و عوامل آن
در زندگی، روابط پایداری که بر اساس احترام متقابل، اعتماد، تفاهم، و همدلی ساخته میشوند، از اهمیت ویژهای برخوردارند.
می گویند دلدادگی سخت تر از دوست داشته شدن می باشد که درست است. بسیاری از ما معتقدیم که پیدا کردن عشق و شریک عاطفی مناسب، نهایت خوشبختی است اما این اشتباه رایج و تاریخی را برای یکبار هم که شده فراموش کنیم. پیدا کردن شریک عاشقانه خود یک اتفاق خوشایند است اما بدانید که ابتدای راه هستید. اگر راه های تثبیت رابطه را بدانید، فراز و نشیب های یک رابطه عاطفی برای شما غیرمنتظره و ناخوشایند نخواهد بود. با ما همراه باشید تا در مورد راه هایی با شما صحبت کنیم که به ایجاد روابط پایدار شما کمک کند.عواملی که میتوانند به ایجاد و حفظ چنین روابطی کمک کنند عبارتند از:
1. نقشه هایی را که برای رابطه ترسیم کرده اید دور بریزید.
2. از خودگذشتگی داشته باشید
3. قدم به قدم پیش بروید
4. زمان زیادی را با هم بگذرانید
5. با طرف مقابل سازگار شوید
6. پیگیر علاقه مندی های خود باشید
7. رقابت نکنید
8. خودآگاهی را تمرین کنید
9. به دنبال شخصیت بهتری از خود باشید
10. یکدیگر را تشویق کنید
11. از خود انتقاد نکنید؛ راه حل ها را برای یکدیگر بیاورید
12. از یکدیگر تعریف کنید
13. به حریم خصوصی احترام بگذارید
14. تشکر کنید
15. اشتباهات خود را بپذیرید
16. آنچه را که فکر می کنید بگویید
17. رمانتیک بمانید
18. به دوستانش احترام بگذارید
19. مهربان باشید
20. مودب باشید
البته، این عوامل همگی میتوانند به ایجاد و حفظ روابط پایدار کمک کنند. اینجا توضیحاتی درباره هر کدام از این عوامل و مثالهایی آورده شده است:
1- نقشههایی را که برای رابطه ترسیم کرده اید دور بریزید:
گاهی اوقات انتظارات زیادی از رابطه داریم که واقعیت آنها با آن چیزی که تصور میکنیم متفاوت است. به جای اینکه به نقشههای ایدهآلمان چسبیده و هر گونه تغییری را نپذیریم، بهتر است با افراد در رابطه خود صادقانه برخورده کرده و نقشههای قابل انعطافی را ایجاد کنیم.
به عبارت دیگر، یک رابطه را برنامه ریزی نکنید. اگر این کار را انجام دهید، به احتمال زیاد همه چیز آنطور که انتظار داشتید پیش نمی رود. با این کار ناخواسته به رابطه ای پایان می دهید که می توانست خیلی خوب باشد. برخی از بهترین روابط بین افراد، روابطی هستند که خودجوش و بدون برنامه هستند. بنابراین برای رابطه خود برنامه ریزی نکنید بگذارید عشق به سمت شما بیاید.
2- از خودگذشتگی داشته باشید:
همه ما اشتباه می کنیم. این واقعیت تلخ زندگی است. اگر واقعاً قدر شریک عاطفی تان را می دانید، باید او را به خاطر اشتباهاتی که می کند ببخشید. کینه توزی نسبت به طرف مقابل برای رابطه سمی است و مسمومیت رابطه چیزی نیست که آن را پایدار نگه دارد. کینه ها و ابهامات را فراموش کنید و افکار سمی را از خود دور کنید.
احترام و توجه به نیازها و خواستههای دیگران بیشتر از خودمان، به رابطه کمک میکند.
مثال: در یک روابط دوستی، زمانی که به نیازها و خواستههای دوست خود توجه میکنید و او را حمایت میکنید، به نوبه خود از خودگذشتگی نشان میدهید.
3- قدم به قدم پیش بروید:
روابط پایدار بر پایهی ایجاد ارتباطات محکم و قدم به قدم پیش رفتن بنا شدهاند. برای ایجاد روابط پایدار، باید تلاش گروهی داشت. اگر می خواهید رابطه تان دوام بیاورد، انتظار نداشته باشید که شریک زندگیتان همیشه ابتکار عمل برای ابراز احساسات خود را به دست بگیرد. رابطه زن و مرد یک جاده دو طرفه است و اگر فقط یک طرف بروید به زودی به پایان آن خواهید رسید.
مثال: افرادی که در یک رابطه عاطفی هستند، با ایجاد ارتباطات صمیمی و به تدریج توسعه آنها، به سمت روابط پایدارتر حرکت میکنند.
4- زمان زیادی را با هم بگذرانید:
این امر امکان فراهم کردن فرصتهای بیشتری برای درک بهتر یکدیگر و توسعه روابط است. قبل از عروسی، زمان زیادی را با هم بگذرانید تا یکدیگر را بشناسید. به این ترتیب متوجه خواهید شد که آیا طرف مقابل برای شما مناسب است یا خیر. زمان خود را به کافی شاپ و گفتگو های تکراری محدود نکنید، بلکه سعی کنید در این مواقع خود را عمیقا بشناسید. با گفتگو و برقراری رابطه صمیمانه با یکدیگر آشنا خواهید شد. اگر نتوانید این کار را انجام دهید یا نتوانید آن را یاد بگیرید، رابطه شما دوام نخواهد داشت.
مثال: زوجی که زمان زیادی را با هم سپری میکنند، از فرصت بیشتری برای درک عمیقتر و تقویت روابطشان بهره میبرند.
5- با طرف مقابل سازگار شوید:
قبول تفاوتها و تلاش برای یافتن نقاط مشترک و راهکارهای متقابل، به ایجاد روابط سالم کمک میکند. مثال: دوستانی که با وجود تفاوتهای فرهنگی یا عقیدتی، توانستهاند با هم دوست باشند و به یکدیگر احترام بگذارند. نباید انتظار داشته باشید که طرف مقابل در تمام عقاید، نظرات و سلیقه های خود مانند شما باشد. شاید در مورد برخی دیدگاه های مذهبی یا سیاسی با او اختلاف نظر داشته باشید و بخواهید رابطه را قطع کنید اما پایان دادن به رابطه عاطفی به این دلایل کار معقولی نیست مگر اینکه اختلافات فرهنگی و مذهبی حل شود. البته این مشکل پیچیده است و اگر مشکل جدی و عمیقی دارید از مشاور مرتبط کمک بگیرید. اگر اختلافات سطحی هستند و قابل حل هستند که اتفاقاً یک مشکل کاملاً طبیعی در یک رابطه عاطفی است، آنها را حل کنید و به شریک زندگی خود و علایق او احترام بگذارید.
این مثالها تاکید میکنند که این عوامل چقدر مهم و کارآمد در حفظ و ایجاد روابط پایدار هستند.
6- پیگیر علاقهمندیهای خود باشید:
به دنبال علایق و علاقهمندیهای خود بروید و به آنها اهمیت بدهید. این کار میتواند به افزایش اعتماد به نفس و خودشناسی شما کمک کند، که از مهارتهای اساسی برای روابط پایدار است. وجود شباهت ها در هر دو طرف، به غنی شدن زندگی و لذت بیشتر از آن کمک می کند اما واقعاً اگر هر دو طرف دقیقاً علایق یکسانی داشته باشند، آیا زندگی خیلی یکنواخت و خسته کننده نخواهد بود؟ داشتن تفاهم و تشابه در هر مسئله ای لازم نیست. شما با عشقتان در مورد چیزهایی صحبت خواهید کرد که او از آنها بی خبر است و او چیزهایی را با شما در میان می گذارد که شاید قبلاً حتی فکرش را هم نمی کردید.
7- رقابت نکنید:
رقابت میتواند اغلب منجر به تنشها و اختلافات در روابط شود. به جای آن، همکاری و حمایت از یکدیگر را ترجیح دهید. مثال: در یک رابطه شریکی، به جای رقابت برای برتری، با همکاری و تیمورک به دستاوردهای مشترک برسید.
زندگی زناشویی رقابت نیست. به همین دلیل نیازی به کسر امتیاز از طرف مقابل نیست. به بیان بهتر، اگر کار خوبی برای طرف مقابل انجام می دهید یا به هر نحوی به او کمک می کنید، نیازی نیست شیپور را دست بگیرید و هر جا می توانید اعلام کنید که من به کسی کمک کرده ام و فلان کار را انجام داده ام. زمانی که طرف مقابل مرتکب اشتباهی شده یا شما از دست او عصبانی هستید، همین امر صادق است. لازم نیست همه چیز را به سمت او پرتاب کنید تا راحت باشید. این احتمالا یکی از مهم ترین دلایل یک رابطه شکست خورده است. هیچکس نمیخواهد مسابقه زندگی را از دست بدهد، بنابراین طرف مقابل را سرزنش میکند و اینجاست که جدول برمیگردد و همه چیز به پایان میرسد.
8- خودآگاهی را تمرین کنید:
آگاهی از خود و درک از نقاط قوت و ضعف خود، میتواند به بهبود روابط شما کمک کند. مثال: با شناخت عادات و رفتارهای خود، میتوانید برای بهبود روابط خود تلاش کنید.
وقتی وارد یک رابطه می شوید، معمولاً سعی می کنید هر کاری که می توانید انجام دهید تا طرف مقابل را خوشحال کنید. نکته اصلی اینجاست، تا زمانی که ندانید چه چیزی شما را خوشحال می کند، نمی توانید دیگران را خوشحال کنید. به همین دلیل است که باید خودآگاهی را تمرین کنید تا بدانید چه چیزی دوست دارید و خودتان را خوشحال کنید. همین کار را انجام دهید تا به فردی تبدیل شوید که زندگی شما لایق آن عشق است.
9- به دنبال شخصیت بهتری از خود باشید:
تمایل به رشد شخصی و بهبود مداوم، میتواند به حفظ روابط پایدار کمک کند.
روی نقاط قوت شخصیت خود کار کنید که شما را به فرد بهتری تبدیل می کند. انجام این کار در یک رابطه آسان است زیرا رابطه همیشه فرصت هایی را برای اعمال نقاط قوت شخصیت مانند وفاداری، مهربانی و اعتماد فراهم می کند.
مثال: با کار کردن بر روی ارتقاء مهارتها و رشد شخصی خود، میتوانید به یک شخصیت بهتری تبدیل شوید که در روابط موثرتر عمل میکند.
10- یکدیگر را تشویق کنید:
حمایت و تشویق از یکدیگر، باعث افزایش اعتماد به نفس و قدرت در روابط میشود.
مطمئناً دوست ندارید کسی دست و بالتان را ببندد و شما را از انجام برخی کارها و رسیدن به آرزوهایتان باز دارد. پس حتماً یکدیگر را برای رسیدن به اهدافتان تشویق کنید.
مثال: با اظهار تشکر و تشویق به تلاشها و دستاوردهای یکدیگر، ارتباط مثبتی ایجاد کنید.
11- از خود انتقاد نکنید؛ راه حلها را برای یکدیگر بیاورید:
به جای انتقاد و سرزنش، به دنبال راهحلها و پیشنهادهایی برای حل مسائل و ارتقاء روابط باشید.
اگر مشکلی در رابطه شما وجود دارد و شریک عاطفی تان برای مشاوره و راهنمایی به شما مراجعه می کند، به او مشاوره دهید که چگونه مشکل خود را حل کند. او را به خاطر کاری که انجام داده و باعث ایجاد مشکل شده سرزنش نکنید.
مثال: به جای انتقاد از اعمال یکدیگر، با صحبت کردن و بررسی راهحلهای ممکن، بهبودی در رابطه به وجود آورید.
12- از یکدیگر تعریف کنید:
اظهار احترام و تقدیر از کارها و ویژگیهای خوب یکدیگر، ارتقاء مثبتی برای رابطه به همراه دارد.
تعریف از یکدیگر کار ساده و مفیدی است. با این کار به شریک عاطفی تان نشان می دهید که واقعاً از او قدردانی می کنید. از تغییرات ظاهری وی خوشحال باشید و این خوشحالی و مراقبت را به او نشان دهید. نحوه ابراز احساسات در یک رابطه بسیار مهم است. به موفقیت های حرفه ای یکدیگر افتخار کنید و به دیگران اعلام کنید که به او افتخار می کنید.
مثال: اظهار تقدیر و تعریف از ویژگیها و اعمال مثبت همسر یا دوست، ارتباط را قویتر میکند.
13- به حریم خصوصی احترام بگذارید:
احترام به حریم خصوصی و حفظ حریم شخصی، از اصول مهمی در روابط است.
گذراندن وقت با شریک زندگیتان کمک زیادی به ایجاد روابط پایدار می کند اما نباید فراموش کنید که برای پایداری یک رابطه باید هرازگاهی فضا و زمان کافی را برای خود و شریک عاطفی تان بگذارید. به این ترتیب، هر کدام فردیت خود را حفظ می کنید (و خودآگاهی را تمرین می کنید) و کمی دلتنگ یکدیگر می شوید. به یاد داشته باشید که زیاده روی نکنید و اصل این است که شریک زندگی شما با شما احساس تنهایی نکند.
مثال: عدم تجاوز به حریم خصوصی و حریم شخصی یکدیگر، نشانه احترام و اعتماد در رابطه است.
14-تشکر کنید:
اظهار سپاس و تشکر از کمکها، حمایتها و تلاشهای یکدیگر، ارتباط را قویتر میکند.
تشکر کردن از همدیگر یکی از قوانین طلایی ایجاد روابط پایدار است.
“عزیزم دستت درد نکنه”؛ چهار کلمه ساده که می توانند معجزه کنند. با این کلمات به او می فهمانید که از او قدردانی می کنید. اگر احساس می کنید طرف مقابل برای تلاش شما ارزش قائل نیست، آیا به رابطه خود با او، ادامه می دهید.
مثال: اظهار تشکر و قدردانی از کمکها و حمایتهای همسر یا دوست، نشان از ارزشگذاری وی و تقویت ارتباط است.
15- اشتباهات خود را بپذیرید:
قبول اشتباهات و خطاها، از مهارتهای مهمی در حفظ روابط سالم است.
برای همه ما بارها پیش آمده که هر چقدر هم که دوست داشته باشیم، باز هم نمی توانیم تظاهر به بی گناهی کنیم. باید اشتباه خود را بپذیریم، غرورمان را زیر پا بگذاریم و به عشق زندگیمان بگوییم: عزیزم، تقصیر من بود. من واقعا متاسفم. اگر شریک عاطفی تان واقعاً تو را دوست داشته باشد، تو را خواهد بخشید.
قبول اشتباهات و اظهار تأسف و تلاش برای اصلاح آنها، به تقویت روابط کمک میکند.
16- آنچه را که فکر میکنید بگویید:
صراحت و راستی در بیان احساسات و نیازها، به درک بهتر یکدیگر و ایجاد ارتباط صمیمی کمک میکند.
اگر واقعاً نیاز دارید در مورد چیزی با شریک عاطفی خود صحبت کنید، درنگ نکنید و آن را با او در میان بگذارید. اگر فردی محتاط هستید و چیزهایی را برای خود نگه می دارید و می خواهید روزی او شما را درک کند، بدانید که لزوما اینطور نیست و ممکن است به ضرر شما تمام شود.
مثال: با صراحت و بیریایی احساسات و نیازهای خود را با همسر یا دوست خود به اشتراک بگذارید.
17- رمانتیک بمانید:
حفظ جذابیت و شور و هیجان در رابطه، از اهمیت بالایی برخوردار است.
مردان باید بیشتر از زنان به این نکته توجه کنند. مردان فکر می کنند که عاشقانه بودن فقط مربوط به دوران نامزدی و قبل از ازدواج است. قرارهای عاشقانه را با هم ست کنید. شبی خاطره انگیز را به او هدیه دهید. هر کاری که می توانید انجام دهید، هر چقدر هم که ساده باشد، تا او احساس کند ملکه زندگی شماست. این یک مرحله بسیار مهم در ازدواج شما است.
مثال: ایجاد لحظات رمانتیک و جذاب در رابطه، ارتباط را پویا نگه میدارد.
18- به دوستانش احترام بگذارید:
احترام و توجه به دوستان و ارزشهای آنها، از اصول مهم در حفظ روابط است.
اگر واقعاً از دوستان شریک عاطفی تان خوشتان نمی آید، بهتر است این بی علاقگی به آنها را در دل خود نگه دارید و اصلاً آن را اعلام نکنید. لازم نیست آنها را دوست داشته باشید اما حداقل در طول مدت رابطه به آنها احترام بگذارید.
مثال: احترام و توجه به دوستان و ارزشهای آنها، ارتباط را قویتر میکند.
19-مهربان باشید:
مهربانی و لطف در رفتار با یکدیگر، از عوامل اصلی برای ایجاد و حفظ روابط پایدار است.
مهربان بودن به اشکال مختلف ظاهر می شود. گاهی دستش را گرفته، گاهی با موهایش بازی کنید و گاهی او را در آغوش بگیرید و ببوسید. فرقی نمی کند طرف مقابل مرد باشد یا زن. هر دو طرف باید این نکات را رعایت کنند. البته اگر ایجاد روابط پایدار برای شما مفید باشد.
مثال: نشان دادن مهربانی و لطف در رفتار و گفتار با همسر یا دوست، احساس رضایت و ارتباط مثبتی را به وجود میآورد.
20- مودب باشید:
ارتباط مودبانه و احترام به دیگران، از اصول مهم در حفظ روابط است.
رعایت ادب، یکی از قوانین طلایی زندگی است. وقتی با شریک عاطفی خود هستید همیشه مودب باشید. اینها نکاتی است که باید به آنها توجه کنید. نکات زیادی برای ایجاد روابط پایدار وجود دارد. ممکن است رعایت همه آنها برای شما سخت باشد اما وقتی به ارزشی که طرف مقابل برای شما دارد فکر می کنید، رعایت برخی موارد کوچک برای شما دشوار نخواهد بود. از هر کسی که در یک رابطه طولانی مدت بوده است بپرسید. او به شما خواهد گفت که این رابطه شیرین و خوب را با هیچ چیز در دنیا عوض نمی کند.
مثال: رفتار مودبانه و احترامآمیز در ارتباط با دوستان و همکاران، ارتباط را سالم و پایدار نگه میدارد.
این عوامل باعث ایجاد و حفظ روابط پایدار و مثبت میشوند و از اهمیت بالایی در زندگی ما برخوردارند. با اجرای این عوامل در زندگی روزمره، میتوانید روابطی موفق و پایدار بسازید که باعث خوشبختی و رشد شما و دیگران شود. با توجه به این نکات و تلاش برای اجرای آنها در زندگی روزمره، میتوانید ارتباطاتی قویتر و معنیدارتر با دیگران برقرار کنید. همچنین، این عوامل میتوانند به بهبود کیفیت زندگی شما و دیگران ارتقا بخشند و روزهای خوبی را به ارمغان بیاورند.
دیدگاهتان را بنویسید